EU vurderer Intel-gransking

EU vurderer Intel-gransking

EUs konkurranse-myndigheter vurderer å se nærmere på Intels kjøp av McAfee.

EUs konkurransemyndigheter vurderer å se nærmere på Intels kjøp av McAfee, melder CRN.

I begynnelsen av august ble det kjent at prosessorgiganten legger 7,7 milliarder dollar på bordet for å kjøpe sikkerhetsleverandøren McAfee.

Frykter for konkurransen

Noe av det konkurransemyndighetene angivelig skal være interessert i å se nærmere på er Intels planer om å inkorporere sikkerhetsegenskaper basert på McAfees teknologi i selskapets mikroprosessorer. Med den dominerende markedsposisjonen Intel har, frykter EU etter hva Wall Street Journal erfarer at selskapet vil kunne true konkurransen i markedet.

EUs konkurransemyndigheter frykter blant annet at Intel skal benytte seg av McAfees teknologi til å styrke egen konkurranseposisjon, for eksempel ved å kontrollere hvilke applikasjoner som tillates kjørt på Intels mikrobrikker eller ved å tilbakeholde prosesseringsegenskaper fra McAfees konkurrenter til fordel for egen sikkerhetsdivisjon. Intel har etter hva CRN erfarer gitt uttrykk for at McAfee skal opereres som en separat sikkerhetsdivisjon innen konsernet.

Retter søkelyset mot sikkerhet

Til tross for konkurransemyndigyhetenes bekymringer, ønsker en rekke sikkerhetsleverandører et slikt Intel-oppkjøp velkommen. Det begrunnes blant annet med at søkelyset da blir rettet mot nødvendigheten av rette søkelyset mot sikkerhetsaspektet i den teknologiske industrien.

EU har lenge holdt et våkent øye med Intels ekspansjonsplaner. I fjor tildelte EU Intel en rekordstor bot på 1,45 millioner euro, eller drøye 11 milliarder kroner, for å ha forsøkt å skvise konkurrenten AMD ut av markedet. Boten var den største av sitt slag noensinne.