Eunet feier Song Networks ut av Kystverket

Eunet feier Song Networks ut av Kystverket

Eunet får en kontrakt med Kystverket som har en ramme på 7,8 millioner kroner eksklusive opsjoner. Kontrakten har en varighet på inntil fem år.
Eunet skal knytte alle Kystverkets 38 lokasjoner sammen i et felles WAN ved hjelp av en MPLS-basert vpn-løsning. I kontrakten inngår også internettaksess, overvåkning, drift og vedlikehold av den totale løsningen.

I kontrakten ligger også en opsjon på drift, vedlikehold og overvåking av avanserte sikkerhetstjenester som brannmur, antivirus, URL-filtrering, spamfilter og Intrusion Detection Systems (IDS), ifølge en pressemelding.

Eunet vant kontrakten i konkurranse med en rekke etablerte tilbydere. I henhold til regelverket for offentlige anskaffelser har øvrige tilbydere klagerett på avgjørelsen. En slik klage må komme Kystverket i hende i løpet av syv dager.

Song Networks er per i dag leverandør av datakommunikasjon til Kystverket, ifølge meldingen fra Eunet.

- Med denne kontrakten befester Eunet sin posisjon i markedet som en kvalitetsleverandør av ip-baserte datakommunikasjonsløsninger for større landsdekkende bedrifter med krav til høy oppetid, kryptering og prioritering av trafikk, sier administrerende direktør Steffen Hellum i Eunet.

- Eunets sterke kompetanse på vpn-løsninger kombinert med et konkurransedyktig tilbud var avgjørende for valget av Eunet som leverandør. Vi er overbeviste om at Eunet vil gi Kystverket gode datakommunikasjonsløsninger, sier Leder for Kystverkets IKT-senter Bente Hjelle i en kommentar.