- Europa skyter seg selv i foten

Sun-gründer Scott McNealy uttaler seg friskt om Europa på besøk i Danmark.

Lanseringen av Sun Grid i USA er det første skrittet mot ekte "utility computing". Men i Europa blir det nødvendig å lansere land for land.

Dette vil skade Europas konkurranseevne, mener Scott McNealy ifølge Computerworld Danmmark. Sun-gründeren er på besøk i Danmark.

- Integrer all databehandling i et datagitter (grid). Slå monsteret i ditt datasenter ihjel. Utrydd kompleksiteten.

Sun Microsystems har nettop åpnet for databehandling etter behov via internettet. Adgangen til de mange datamaskiner kan skje med en internettopkobling og mot betaling helt ned til timeforbruk. Men det gjelder bare i USA.

Bra for Sun, dårlig for Europa

For datagitter-teknologien, som ligger McNealys hjerte så nært, vil få trange vilkår i Europa, sett fra et politisk og samfunnsøkonomisk perspektiv.

Ifølge McNealy kunne Sun Grid Computing Utility vært innført i Europa i løpet av et par måneder, hadde det ikke vært for Europas forskjellige regler for databehandling, og manglende muligheter for å drive servicevirksomheter på tvers av EU-landenes grenser.

- Det er godt for Sun, for vi kan selge løsninger i alle land. Men det er dårlig for Europa, fordi det er en barriere for effektiv it-utnyttelse, sier McNealy.

Les mer om McNealys besøk i Computerworld Danmark.