Europaportalen lansert i dag

Europaportalen lansert i dag

Utenriksminister Jan Petersen åpnet i dag, 29. april, den offisielle Europaportalen, som er regjeringens nye nettsted for informasjon om Norges samarbeid med Europa.
Europaportalen er en del av oppfølgingen av samarbeidsregjeringens europapolitiske plattform. Målet er å samle all informasjon om EU/EØS og Europa på ett sted for å øke tilgjengeligheten og brukervennligheten for publikum. I tillegg ønsker regjeringen at nettstedet skal bidra til en bred europadebatt i Norge, skriver utenriksdepartementet i en pressemelding.

På Europaportalen kan du lese om EU og EØS, utviklingen i norsk europapolitikk, sikkerhet og samarbeid i Europa og en rekke andre aktuelle tema. Du får også informasjon om hva det vil si å være EØS-borger og hvilke muligheter, rettigheter og plikter det medfører. Du kan også lese om Norges samarbeid med alle land i Europa.

I løpet av høsten utvides Europaportalen med en ny tjeneste: EØS-notatbasen. Denne inneholder alle saker som forvaltningen arbeider med i forbindelse med EU-regelverk som skal behandles med tanke på at det kan bli en del av EØS-regelverket og dermed norsk lovgivning.

Arbeidet med å utvikle Europaportalen har vært ledet av Utenriksdepartementet i samråd med de enkelte fagdepartementene. Dette samarbeidet har på mange måter vært et interdepartementalt nybrottsarbeid, fremgår det av pressemeldingen.