Europeisk Windows-flopp

EU har ikke vært heldig med sine tiltak mot Microsoft.

Windows XP N er et produkt av en lang juridisk og politisk kamp i EU. Operativsystemet uten mediespilleren er en kompromiss som ingen vil ha.

Det viser seg at nesten ingen er interessert i XP N. Til og med leverandørene av pc-er har sluttet å levere produktet. Pc-produsenter som Dell og Lenovo leverer ikke den strippede Windows-versjonen lenger, skriver ZDnet.

Windows nye produkt ble lansert i juni. Siden har bare Fujitsu Siemens sagt de vil installere operativsystemet uten mediespiller hvis kunden ønsker det.

 

Ingen henvendelser

 

- Vi har ikke fått noen henvendelser fra kunder som ønsker det, så etterspørselen er lik null. Men hvis noen ønsker det, vil fabrikken vår levere det, sier Garry Owen i selskapet.

 

Microsoft selv vil ifølge ZDnet ikke gi fra seg tall om XP N-versjonen. Den største britiske pc-forhandleren, PC World, nekter å ta inn XP N i butikkene. Selskapet mener at fullversjonen av Windows XP gir mer for samme pengene.

 

EU tvang Microsoft til å ta ut mediespilleren fordi den skal ha forskjøvet konkurransen i forhold til RealNetworks og Apple. Løsningen EU og Microsoft valgte har fått mye kritikk fra første stund.