Evry lanserer ny utviklingsplattform for mobile applikasjoner

MÅL: Ifølge gründer og daglig leder, Leif Arne Bakker, i Appstax Technologies er forretningsidéen å levere en robust og moderne skybasert utviklings-plattform som legger til rette for innovasjon og produktutvikling.(Foto: Evry)

Evry lanserer utviklingsplattform for mobile applikasjoner
 

Evry og Appstax Technologies har lansert en ny plattform for høyhastighets app-utvikling rettet mot et globalt marked.

Evry er hovedeier i det nystartede teknologiselskapet Appstax. Med en ny utviklingsplattform for mobile applikasjoner vil de nå ta opp kampen med amerikanske aktører. 

Den nye plattformen Appstax har som mål å redusere utviklingstid og kostnader med opp mot 60 prosent for internettbaserte applikasjoner. Det melder Evry i en pressemelding. 

Ambisiøse mål

- Vår forretningsidé er å levere en robust og moderne skybasert utviklings-plattform som legger til rette for innovasjon og produktutvikling. Vi har ambisiøse mål for Appstax, og innen et år skal vi være ledende i Europa på denne type tjenester, sier Leif Arne Bakker, gründer og daglig leder i Appstax Technologies, i en melding.

Appstax-plattformen er en "backend-as-a-service" løsning hvor utviklere skal slippe å konfigurere hardware, servere og databaser.

Appstax skal ifølge Evry gi en nøkkelferdig plattform med komponenter for datalagring, brukerhåndtering, real-time messaging og hosting.

Med dette skal flere kunne lage fullverdige applikasjoner uten store team og tung spesialkompetanse. Appstax kommer med ferdige developer kits for Apple iOS, Android, Java og Web.

Appstax kan tilpasses ulike utviklingsmiljøer – fra enkeltpersoner med en god ide, til større utviklingsprosjekter. Plattformen er nå tilgjengelig som skytjeneste på Appstaxs hjemmesider og vil senere komme med mulighet for å lokale installasjoner.

Datasentre

Første versjon av AppStax benytter Amazon datasentere, men plattformen skal om kort tid også være tilgjengelig som en skytjeneste fra Evrys nye datasenter Future Proof. 

Plattformen er fortsatt i utvikling, men skal ifølge Evry oppdateres fortløpende med nye komponenter som ytterligere skal øke plattformens produktivitet.

Evry