Evry sier opp flest i Norge

KUN 100 i SVERIGE?: Ifølge Niclas Ekblad, konserndirektør for forretningsområdet Sverige, er det overveldende flertallet av ansatt-kutt i Norge. (Foto: Evry)

Evry vil si opp flest i Norge

Skal man tro Evrys sverigesjef vil nedbemanningene i selskapet ramme Norge hardest.

Mandag ble det kjent at svake resultater fører til massive kutt i Evry. For å sikre en lavere kostnadbase ved inngangen til 2016 vil Evry gjøre en rekke tiltak. Dette fører igjen til kutt av mellom 500-550 årsverk i Norge og Sverige.

Mandag pratet Computerworld med Evrys konsernsjef Björn Ivroth. Han kunne på daværende tidspunkt ikke fortelle hvor mange som ville berøres i de respektive landene, men skal vi tro konserndirektøren for forretningsområdet i Sverige, Niclas Ekblad, er det flere som vil miste sine jobber i Norge.

Flest i Norge

– Det overveldende flertallet er i Norge, skal Ekblad ha uttalt til svenske IT24. 

It-magasinet skriver videre at det etter deres erfaringer vil være knappe 100 personer som rammes i Sverige. Om dette stemmer kan over 400 norske Evry-ansatte etterhvert stå uten arbeid. 

Videre forteller Ekblad til den svenske avisen at grunnen til oppsigelsene er høye kostnader innen salg og administrasjon, og at markedet og salgsprosessen har forandret seg. En annen grunn til nedbemanningene skal være omgjøringen av Svenske Evry, der 50 juridiske enheter skal bli til én.

I dag har Evry rundt 6700 ansatte i Norden. Av disse er cirka 4200 i Norge og 2500 i Sverige. 

Evry