Expert: - Feil av oss å kjøpe OnOff.

Expert: - Feil av oss å kjøpe OnOff.

Etter å ha pumpet inn millioner av kroner i den svenske virksomheten, måtte eierne nå gi opp. Oppkjøp får deler av skylden.

- Det var feil å kjøpe OnOff, det må vi bare erkjenne, sier styreformann Sein Sivertsen til det svenske IDG-nettsedet It24.

Beslutningen om å begjære den svenske virksomheten konkurs ble tatt denne helgen.

- Vi har pumpet inn mye penger i Sverige for å få det til å gå rundt, men nå kan vi altså ikke fortsett. Vi kan bare beklage at det er slik det er, sier Sivertsen.

LES OGSÅ: Svenske Expert begjært konkurs

OnOff ble Off

På begynnelsen av året, konstaterte Sivertsen at Sverige har vært til stort bryderi for Expert-konsernet. Rundt samme tid ble det også lansert en forretningsplan for å gjøre virksomheten mer lønnsom, men i ettertid kan man konstatere at den ble alt annet enn det.

- Planen var å trappe ned virksomheten med et visst antall butikker og parallelt med dette har vi fornyet 45 av våre butikker. Men det er fortsatt for dårlig avkastning på butikkene, sier Sivertsen.

Da It24 spurte om selskapet burde hatt litt mer tolmodighet med de nyrenoverte butikkene, svarte selskpaet at de har hatt mer enn nok. Ifølge selskapet selv er de en relativt liten aktør i markedet med få konkurransefortrinn.

En annen faktor involvert i Experts problemer har vært kjøpet av de 30 OnOff-butikkene i fjor sommer.

- At dette kjøpet var en feilsatsning er det ingen tvil om, sier Sivertsen.