F... ta NRK

F... ta NRK

Man kan være hekta på mye. For egen del står skisport høyt i kurs. Det gjør derimot ikke NRK.
Vi hadde en gang en tv der jeg jobber. Slik er det ikke lenger. Det har ikke vært noe stort problem. I takt med at den fysiske tv-en forsvant ut av redaksjonslokalene, vokste web-tv frem som et akseptabelt alternativ.

I tillegg kunne vår lidenskap dyrkes mer i det skjulte. Delvis skjult i andre dokumentvinduer på skjermen, hadde jeg også et lite vindu til NRK. En liten ørepropp hindret resten av redaksjonen fra å avsløre vår tyvtitting. Og alt var såre vel. Jeg fikk gjort jobben min, samtidig som jeg fikk med meg sprintfinalene, Liv Gretes skyting og unge Pettersens kjempehopp.

Desember kom, og ny start på verdenscupen. Alt var klart, jeg logget meg på, men ingenting skjedde. Det vil si, det som skjedde var at jeg fikk beskjed om at dagskort kostet 50 kroner, månedskort 200 kroner og halvårskort 600 kroner. Dagskort? Halvårskort?

Joda. I det stille har NRK innført prising på sine direktesendte sport-webtjenester. Noe av begrunnelsen skal være at du får "mye" mer enn tidligere, det blir sendt bilder selv når de norske kommentatorne ikke er på plass. Tidvis en lettelse å slippe den snakkingen, men lettere indiginert er en forsiktig beskivelse av mine følelser overfor NRK akkurat nå.

Her har jeg forsvart stats-tv og lisensbetaling i alle år. Og så dette?

Hvor i all verden har de fått den ideen fra at fordi jeg tar inn bildene deres via pc-en min, så må jeg plutselig betale? Og det i dyre dommer? Kan jeg får fradrag i lisensen min for de timene jeg benytter web-tv, kanskje?

Og frustrasjonen slutter ikke der. For hadde man enda fått alt via web-tv, men så enkelt er det heller ikke.

"Vi kan dessverre ikke tilby alt her på NRK Nett-TV. Det er fordi vi ikke har nett-rettigheter til alt vi har lov å sende på tv. Det gjelder bl.a. skirenn i Sverige og de fleste land i Mellom-Europa, og de fleste skøyteløpene", forteller NRK i all beskjedenhet. Så hva får vi egentlig, da?

Kollega Morten Solli har kommentert saken på Computerworlds blog, med følgende avslutning:

"Forvent mer av det samme når umts-tjenestene kommer for fullt. Da får vi mulighet til å betale i enda dyrere dommer for ENDA dårligere levende bilder på LAV og DYR overføringshastighet. Godt å vite at fremtiden endelig er her."

Herved søkes brukt tv, med god bordantenne. Mottaker: Computerworlds redaksjon.