Få dårlige HP-batterier i Norge

Få dårlige HP-batterier i Norge

HP kaller tilbake 135.000 ødeleggende batterier som de har solgt i sine bærbare pc-er. Ifølge HP Norge berøres få norske kunder.

Oppdatert 19.10.2004, 08.36: Allerede fredag flagget HP internasjonalt at flere modeller av HPs bærbare pc-er er utstyrt med batterier som kan gi kortslutning og ødelegge pc-ene. HP har tilbakekalt 135.000 batterier i flere titals modeller fra blant annen HP Pavilion, Compaq Pressario og Compaq Evo-serier.

 

Også i Norge er det solgt pc-er som er berørt av batterifeilen, men det er ikke kjent hvor mange det gjelder.

 

- Ja, det gjelder også pc-er i Norge. Vi har fått tre henvendelser hittil, men de er ikke sikkert disse modellene også har batterifeil, sier informasjonsansvarlig Ragnhild Østmo tirsdag til Computerworld.no.

 

Lite norsk informasjon

 

Østmo råder alle brukere av HP-bærbare å sjekke både serienummer og batterinummer på websiden til HP.com. En lenke til den internasjonale websiden finnes på HP Norges webside, hvis man klikker seg inn på Support og følger de engelske lenkene. Østmo mener dette holder i forhold til de norske brukerne.

 

- Ja, dette gjelder få brukere i Norge. Kundene som har registrert seg har fått informasjon fra HP sentralt. Vi har informert våre partnere. Kundene som ikke er registrert kan sjekke selv sine serienummer på websidene til HP.com, sier Østmo.

 

Hun tror ikke HP vil gå ut med tall om hvor mange bærbare pc-er er berørt i Norge

 

- Ikke alle pc-er i seriene er berørt, bare få av dem har fått dårlige batterier. Hvis det skjer en bruker, må de oppgi informasjon på den internasjonale websiden. Da får de tilsendt et nytt batteri, sier Østmo.

 

Ifølge Ingeborg Fønes, markedssjef for pc-er og aksessenheter i HP Norge, har det vært en glipp at pressemeldingen ikke er oversatt til norsk og lagt ut på den norske HP-websiden..

 

Sjekk strekkodene

 

Batteriene som er dårlige er produsert i perioden mars til september 2004. Strekkodene på batteriene starter med GC, IA, L0 eller L1. Batteriene er produsert i Kina og Taiwan.

 

HP kjenner til 16 tilfeller der pc-en ble opphetet så mye at den ble ødelagt. Det er ikke meldt noen personlige skader som følge av dette.

 

HP oppfordrer alle som har batterier fra de dårlige serier å bytte dem hos selskapet. Hvor de norske brukerne kan bytte batterier er altså ennå ikke kjent.

 

For alle utsatte serier sjekk HPs internasjonale websiden.

 

For flere bilder.