Få Ericsson-kontrakter

Her er kontraktene som Ericsson Norge skal prøve å overleve på. Det er tydelig at selskapet sliter med inntjeningen.

18. Mars 2003

Teletopia valgte Ericsson som hovedleverandør av sitt mobile GSM/GPRS-nettverk i Norge. Leveranse av utstyr ble påbegynt i fjor. Størrelsen på kontrakten er ikke kjent, men den er neppe særlig høy, ettersom Teletopia ikke har startet opp. I forhold til Telenor og Netcom er Teletopia mikroskopiske. Teletopia truses dessuten av konkurs på grunn av manglende betalingsevne.

18. februar 2003

Ericsson i Asker har utviklet transportnode som støtter 3G-nettet verden over. Utviklingsutgiftene er betalt av Ericsson Norge, mens inntektene går til andre Ericssonselskaper.

16. desember 2002

Ericsson og Telenor Mobile inngår global MMS-avtale. Rammeavtalen omfatter alle Telenor Mobiles virksomheter i Europa og Asia, og Ericsson skal levere MMS-plattform og applikasjoner, samt tjenester for integrering i Telenor Mobiles nettverk. Avtalens økonomiske størrelse er ikke kommunisert.

27. september 2002

Telenor Networks og Ericsson AS har signert kontrakt om å videreutvikle Telenors faste telefoninett. Avtalen gjør Telenor i stand til å integrere ulike typer tale- og datatrafikk i ett og samme nett. Avtalens økonomiske størrelse er ikke kommunisert.

4. mars 2002

Ericsson konsernet fikk en ordre på artillerilokaliseringssystemet ARTHUR fra det greske Forsvarsdepartementet. Systemene, som er utviklet ved Ericsson i Halden, vil bli levert i 2004. Ordreverdien var på 400 millioner kroner. Lite av dette tilfaller Ericsson Norge. Derimot må det norske selskapet ta utviklingsutgiftene.

4. februar 2002

Tele2 og Ericsson har inngått en avtale om videreutvikling av Tele2s fastnett. ENGINE-løsningen skal rulles ut i Oslo, Bergen, Trondheim og Bodø. Avtalens økonomiske størrelse er ikke kommunisert.

22. januar 2002

Ericsson og LG Electronics har inngått en avtale som gir LG tilgang til Ericssons håndsetteknologi innen GPRS og UMTS. Avtalens økonomiske størrelse er ikke kommunisert. Sentralt i dette var Ericsson Mobile Platforms i Grimstad, som står for den teknologiske utviklingen. Denne avdelingen er nedbemannet kraftig. En del av virksomheten er dessuten blitt solgt.