Få mest ut av messebesøket

Få mest ut av messebesøket

Bransjetreff er en god anledning til å pleie gamle og nye bekjentskaper. Utstillerne håper på fullt hus.

Bransjetreff er en glimrende anledning til å pleie både gamle og nye bekjentskaper og forbindelser. Snart går IT-Bransjens eget arrangement, Channelworld, av stabelen igjen.

I denne forbindelsen har vi tatt pulsen på bransjen for å se nærermere på hvordan aktørene forbereder seg til arrangementet, hvilke forventninger de har til arrangementet samt hvilke tips de har å dele med IT-Bransjens lesere med hensyn til hvordan man får mest mulig ut av dagen.

1. Hva har dere planlagt av aktiviteter på Channelworld?

2. Hvilke forventninger har dere til arrangementet?

3. Har du noen tips til hvordan besøkende og partnere kan få mest ut av Channelworld?

Merethe Evensen, Autra

1. - Vi har ikke kommet så langt i planleggingen ennå. Vi kommer nok til å kjøre samme løpet som i fjor. Vi kommer til å ha en stor stand og ha med med representanter for Jabra fra Danmark, og bordet fullt med de råeste headsettene vi har til både unified communications og blåtann.

2. - Store forventninger! For oss er dette markedsføring, vi kommer i kontakt både med den eksisterende salgskanalen og kanskje noen nye forhandlere, i tillegg til de andre leverandørene – alle potensielle headsett-kunder. Det var dyrt, men vi har også sørget for bra plassering og satser på å notere oss navn av interesse.

3. - Jeg vil anbefale at de jobber for å holde dialogen gående, og at det ikke er vi som må gå rundt og hente dem inn. Jeg tror det er viktig at man er litt åpen, tar en runde fra stand til stand og prater med utstillerne og leverandører.

Andreas Sandvik, CBK

1. - Vi skal vise frem produkter og produktene våre innen alt fra kabler, ups-er og rackskap til antivirus og tilbehørsprodukter til pc-er. I tillegg har Karsten Kjoss et foredrag der han skal snakke om hvordan det går an å tjene penger på nisjeprodukter i en bransje med ellers lave marginer. Vi skal også by på forfriskninger, og regner med å treffe både gamle og kjente og forhåpentligvis nye kontakter.

2. - Vi ser dette som en god anledning til å presentere CBK. Som nisjedistributør kjøper mange forhandlere deler av sortimentet vårt, men vi ønsker også å vise kundene merverdien og hvilke andre produkter vi kan tilby – i mai flytter vi inn i nye lokaler med større lager og bedre fasiliteter i løpet av mai.

3. - Jeg vil anbefale alle å komme innom standen vår for å finne ut hva vi kan tilby av belønningsprogrammer, felles aktiviteter og så videre. Det er fint med tilbakemelding, og om noen har ankepunkter mot CBK er vi interessert i å høre dem. Ellers vil jeg anbefale forhandlerne å også delta på arrangementet utover kvelden. Det skal i hvert fall vi, det er uformelt, sosialt og hyggelig.

Kim Jensen, Addex

1. - For øyeblikket er ikke planene helt klare. Så vi har ikke kommet planlagt så mye detaljer helt ennå av aktiviteter konkurranser og så videre. Det viktigste for oss er egentlig tilstedeværelsen, vår agenda er å vise ansikt og snakke med flest mulig forhandlere.

2. - Jeg håper arrangementet får mye oppmerksomhet og at det kommer enda flere enn i fjor, så det blir en bra greie over tid. Bransjen trenger et sånt fellesarrangement, så vi håper vi blir bedre og enn i fjor.

3. - Jeg anbefaler folk å sette av tid, bruke dagen godt og snakke med folk på standene. Forhandlerne kommer til å se på det som en investering, det er ikke mange tilsvarende arrangementer man kan møte så mange utstillere i Norge.

Nina Sletmo, Fujitsu

1. - Vi har vært med har vært med tre år, og forventer at det blir enda bedre enn tidligere. Nå har vi en større stand og planlegger å gjøre mer ut av det. Vi skal vise frem våre nyeste produkter både innen pc-er, servere og lagring samt vårt kommende nettbrett. Vi kommer også til å ha noen aktiviteter, men hva det blir er ikke avklart.

2. - Det viktig for oss å være er synlig til stede der partnerne og distributørene våre er. I og med at vi har byttet navn fra Fujitsu-Siemens til Fujitsu er dette enda en måte for oss å gjøre merkevaren vår kjent på. Vi ønsker også å komme i kontakt med nye partnere, nye leads er alltid fint.

3. - De fleste har sikkert et bilde av hvem de ønsker å møte, det viktige er at de prater med folk på standene og finner ut hva utstillerne egentlig driver med. Av foredrag vil «Himmel og Helvete og «Nettskyen: Dødsdom for kanalen, gullgruve for partneren» være interessant å få med seg.

Channelworld er IT-Bransjens eget arrangement.