Få togforsinkelsene i lommen

Få togforsinkelsene i lommen

Nå kan du få beskjed om togforsinkelser på mobilen. - Informasjonsbehovet er stort, mener NSB.

NSB har et sterkt behov for å forbedre informasjon til de reisende.

Denne uken ble derfor første versjon av nsb.no for mobiltelefsoner lansert.

- Dette vil bli et viktig informasjontilbud for våre reisende. Nå kan du se om toget er i rute, uansett hvor du befinner deg. Mange av våre reisende har etterlyst en slik mulighet i lang tid, og nå er den første versjonen her, sier sjefen for NSB Persontog Stein Nilsen i en pressemelding.

Stort behov

NSB har til tider hatt svært store utfordringer med trafikkavviklingen, med for eksempel kjøreledinger som ramler ned og forårsaker store forsinkelser.

Konserndirektør Nilsen tror nettsidene på slike dager blir ekstra trafikkert.

- Manglende bevilgninger til jernbanen i en årrekke, har skapt et enormt etterslep i vedlikeholdet. Når jernbanen nå rustes opp, vil det være perioder hvor det dessverre vil oppstå små og store forsinkelser. Da er behovet for informasjon stort, og et mobiltilbud med trafikkinformasjon vil være til stor hjelp, mener han.

Sidene, m.nsb.no , som nå lanseres er en betaversjon og NSB opplyser at det derfor kan det dukke opp enkelte feil med tjenesten.

Også sms

NSB jobber også med en abonnementstjeneste på sms. Pendlere og andre vil da selv kunne definere hvilke tog de vil ha informasjon om, på hvilke dager og på hvilken strekning.

- Dette er noe vi har jobbet med en stund, og som mange av våre reisende etterlyser. Dessverre er det for tidlig å si når denne tjenesten blir lansert, sier Nilsen.

NSB jobber med en aldri så liten informasjonsrevolusjon om bord på sine tog. Computerworld har sett på løsningen, og mer om dette kan du lese på Computerworld.no over pinse!