Få vekk oppdateringsboksen i nye Facebook

Få vekk oppdateringsboksen i nye Facebook

Oppdateringsboksen til høyre som viser hva dine venner driver med til enhver tid driver mange til vannvidd. Slik får du den vekk.

Enten liker du den nye oppdateringsboksen i den nye Facebook-designen eller så hater du den. Undertegnede tilhører i likhet med mange sistnevnte gruppe.

Etter nærmere undersøkelser viser det seg at det ikke er spesielt vanskelig å kvitte seg med denne ekstra nyhetsoppdateringen – uten at man må ty til spesialapplikasjoner for Facebook.

Før vi går videre vil vi gjøre alle oppmerksomme på at tipset forutsetter at du bruker Firefox eller Chrome som nettleser. Alt du trenger for å komme i gang er å laste ned utvidelsen Adblock Plus til Firefox eller Chrome. Firefox brukere kan laste ned utvidelsen fra denne adressen: goo.gl/QLh9m mens Chrome-brukere kan benytte denne adressen: chromeadblock.com.

I forbindelse med dette tipset har vi benyttet Chrome, men fremgangsmåten er den samme i Firefox.

Slik gjør du

Etter at Adblock er installert, vil du se ikon for utvidelsen etter adressefeltet. Trykk på dette ikonet for å vise de ulike valgmulighetene som Adblock har å tilby. Trykk på innstillingen som heter Valg. En ny fane vil åpne seg i Chrome.

Fra den nye fanen vil du kunne se tre nye programfaner: Generelt, Filterlister og Tilpass. Trykk på sistnevnte fane. Under avsnittet «Manuelt endre dine filtre» skal du se en knapp som heter Rediger.

Trykk på denne knappen og skriv inn følgende tekst: www.facebook.com##[id="pagelet_rhc_ticker"] og www.facebook.com##[id="pagelet_ticker"] (se skjermbilde hvis du er usikker). Du kan nå stenge fanen.

Logg deg inn på Facebook og se forskjellen. Var du allerede logget inn på Facebook når du gjorde denne endringen, må du oppfriske Facebook fra nettleseren din for at endringene skal tre i kraft.

Bruker du Chrome og synes at dette ble for komplisert for deg, kan utvidelsesmodulen Unannoying Facebook (se goo.gl/E9Oky) installeres. Denne utvidelsen sørger for å automatisere hele prosessen for deg.