Facebook med en millliard brukere

Facebook med en millliard brukere

Facebook sier én milliard mennesker bruker tjenesten deres hver måned, nevner ingen ting om falske profiler.

Tidligere undersøkelser tyder på at denne ene milliarden inkluderer et bydelig antall falske profiler, samt folk som har to profiler.

Facebook annonserte på torsdag at mer enn én milliard mennesker, altså 1/7 av verdens befolkning bruker Facebook hver måned.

Selskapet sa at de passerte denne milepælen 14 september, men valgte å avsløre tallene torsdag. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Flere og flere brukere

Antall Facebook-brukere har doblet seg på litt over to år. De nådde 500 millioner aktive brukere i juli 2010.

Selv om Facebook nå hevder de har én milliard aktive brukere i måneden, betyr det at veksten har mer enn doblet seg siden forrige kvartal - selv om man trekker fra doble og falske profiler, som har vært et stort problem for nettverket den siste tiden.

I juni i år hadde selskapet 955 millioner aktive brukere i måneden. Det er mer enn 901 millioner nye siden tre måneder før. Ifølge undersøkelser tilhørte "bare" 872 millioner av disse virkelig mennesker, og de resterende 83 millionene (8,7 prosent av brukerbasen) var falske profiler, uønskede profiler brukt til spamming, eller feilklassifiserte profiler tilhørende bedrifter.

Facebook har nå gitt ut tall som viser at de har gått fra 872 aktive brukere, til én milliard, og dette bare på ti uker. Selskapet ville ikke svare på en forespørsel om hvordan de har fått disse tallene.

Yngre brukere

Uansett hva de ordentlig tallene er, er en ting sikker, og det er at brukere av tjenesten blir yngre og yngre. Når Facebook nådde en halv milliard brukere, var alderen på gjennomsnittsbrukeren 23 år, og nå er den 22. Det sa selskapet selv på torsdag.

Andre ting har ikke endret seg. De fem landene som har flest akive Facebook-brukere er fortsatt de samme: USA, India, Indonesia, Mexico og Brasil. Dette er også en liste over verdens fire mest befolkede land. Verdens mest befolkede land, Kina, er ikke på denne listen fordi Facebook offisielt er forbudt der.

I et kort blogginnlegg sa Mark Zuckerberg at det å koble sammen én milliard mennesker "er det jeg er aller mest stolt av å ha gjort i livet mitt".

Han håper den første milliarden brukere vil hjelpe han med å nå sitt neste mål:

- Sammen vil vi en dag kunne koble oss sammen med resten av verden også.