Facebook-sjefen sier unnskyld

Facebook-sjefen sier unnskyld

- Vi har gjort mange feil, sier gründer Mark Zuckerberg etter avsløringene om omfattende sporing av brukere.

Etter all kritikken den siste uken kommer Facebook-sjefen nå med visse innrømmelser.

"Vi gjorde mange feil da bygget inn denne funksjonen, men har gjort enda flere i håndtering av den. Vi har rett og slett gjort en dårlig jobb med denne lanseringen, og jeg er lei meg for det" skriver Mark Zuckerberg på sin blogg.

Facebook gir nå sine medlemmer mulighet til å si helt nei til å delta i det omstridte annnonsesystemet Beacon. Det har den siste uken kommet fram at Beacon sporer brukernes nettbesøk på selskaper som annonserer på Facebook gjennom denne tjenesten.

Avsløringene har vist at brukere blir sporet også når de ikke er på Facebook. I går kom det fram at sporing attpåtil rammer brukere som aldri har vært på Facebook, men som har vært innom Facebook-partnernes nettsider.

LES OGSÅ: Sporer mer enn Facebook

Endringen som Zuckerberg varslet i går er den andre på en uke. Forrige torsdag ble systemet endret slik at det ble lettere for brukerne å styre bruken av Beacon. Men til tross for unnskyldningen, går ikke Zuckerberg konkret inn i de mange problemstillingene som en sikkerhetsekspert i programvareselskapet CA har avslørt den siste uken.

Facebook-gründeren gjentar derimot påstanden om at Facebook ikke lagrer opplysninger som brukerne ikke ønsker skal videreformidles.

"Dersom du har valgt ikke å dele enkelte Beacon-handlinger med andre eller å skru av Beacon, kommer ikke Facebook til å lagre data om disse handlingene selv om partnere sender dem til Facebook" skriver Zuckerberg i sin blogg.

LES OGSÅ: Sporing i Facebook avslørt og dokumentert

Det ser altså ut til at Beacon vil fortsette å spore brukere og sende data tilbake til Facebook, og så la det være opp til Facebook å bestemme hvilke data som blir beholdt og hvilke som skal slettes.

Facebook har ikke besvart en forespørsel fra IDGs nyhetstjeneste om en kommentar til Zuckerbergs blogg.