FLAT: Mark Zuckerberg legger seg flat etter tilfeller av sikkerhetsbrudd. (Foto: Martyn Williams)

FLAT: Mark Zuckerberg legger seg flat etter tilfeller av sikkerhetsbrudd. (Foto: Martyn Williams)

Fortsatt mye ugjort i Facebook

Mark Zuckerberg sier Facebook har en lang vei å gå for å styrke sikkerheten. Det kommende USA-valget blir en viktig test av selskapets systemer.

I kvartalspresentasjonen tirsdag sa Mark Zuckerberg at selskapet oppdaget en rekke forsøk på påvirkning fra grupper i land som Russland og Iran i løpet av tredje kvartal.

– I dette kvartalet alene har vi funnet og tatt ned utenlandske påvirkningsgrupper fra Russland og Iran, som har forsøkt å påvirke i USA, Storbritannia, Midtøsten og andre steder, og dessuten grupper i Brasil som har vært aktive i sitt eget land, sier han.

Zuckerberg sier også at arbeidet med å forbedre selskapets systemer for å oppdage og avverge trusler og utenlandsk valgpåvirkning først vil være i mål mot slutten av 2019.

Selskapet har det siste året økt bemanningen med 45 prosent til 33.606 ansatte. Det skal delvis skyldes behovet for å overvåke innholdet som formidles via selskapets tjenester.

Han sier at USA-valget 6. november blir en test for selskapets systemer, og at selskapet oppdaget tilfeller av utenlandsk påvirkning fra Russland og Iran i tredje kvartal. Her er Zuckerberg på en høring i Representantenes hus i USA i april om valgpåvirkning via Facebook.

Facebook har fortsatt mer å gå på når det gjelder sikkerhet, innrømmer konsernsjef Mark Zuckerberg etter et sikkerhetsbrudd i september hvor informasjon om 30 millioner brukere trolig kom på avveie.

Les om:

facebook