FAD møter Google og Facebook

FAD møter Google og Facebook

Rigmor Aasrud samler i dag eksperter på sosiale medier i et "hemmelig" møte om personvern.

Fornyingsministeren holder i dag samråd om personvernutfordringer ved bruk av sosiale medier. Aasrud har invitert bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner på møtet der personvernutfordringer og sosiale medier settes på dagsorden.

- Jeg ønsker en diskusjon om og innspill til hvordan sentrale aktører kan ta større ansvar for personvernkonsekvensene ved bruk av sosiale medier, sier Rigmor Aasrud i en pressemelding.

- Dette handler blant annet om risikoen for spredning av personopplysninger, og hva vi som enkeltpersoner selv kan gjøre for å forhindre personvernkrenkelser. Det er i dag mange som jobber med dette temaet på sin måte, både i store virksomheter som Facebook og i ulike organisasjoner, fortsetter hun.

- Vi har etablert Slettmeg.no, som et lavterskeltilbud der alle kan få hjelp. Ved å samle ulike aktører håper jeg vi kan få til en god dialog om disse utfordringene, og kanskje vi også kan finne gode løsninger for et konstruktivt samarbeid framover. Det tror jeg alle kan være tjent med.

Møtet var stengt for pressen, som fikk lov å ta noen bilder før møtet.

Presentasjoner

De inviterte er Datatilsynet (Bjørn Erik Thon og Ove Skåra), Kripos (John Ståle Stamnes), Medietilsynet (Eva Liestøl), Barneombudet (Thomas Wrigglesworth), Norsis (Tore Larsen Orderløkken), IKT Norge (Torgeir Waterhouse), Microsoft (Ole Tom Seierstad), Telenor (Berit Svendsen), Blogg.no (Kjetil Manheim), Facebook (Thomas Myrup Kristensen), Google (David Mothander) og Heidi Lunde Nordby ("Vampus").

Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon vil innledningsvis gi en kort presentasjon av de utfordringene man står overfor i arbeidet. NorSIS vil avslutningsvis gi en orientering om de videre planene for tjenesten Slettmeg.no. Statsråd Aasrud leder møtet.