Falsk tekstmelding for flomofrer

Falsk tekstmelding for flomofrer

En sms som sendes rundt til inntekt for Ringerike Røde Kors er falsk.

Tekstmeldingen som nå sendes rundt er ukjent for Ringerike Røde Kors, til tross for at de nevnes i meldingen. Dette er meldingen som mange har mottatt de siste dagene, skriver NRK.no.

"La oss i kveld tenne lys i våre vinduer for ofrene fra tragedien i Asia - de skadde, de døde, de pårørende, de overlevende og hjelpemannskap. Denne kommer fra Ringerike Røde Kors. Send videre, inntekt går til hjelpearbeidet!"

Marit Brekke Svendsen i Ringerike Røde Kors forteller at de har fått flere henvendelser fra frustrerte folk som lurer på hva dette er. Hun må svare at dette er noe de ikke kjenner til.

Informasjonssjef i Telenor, Esben Tuman Johnsen, sier at inntektene fra tekstmeldingene ikke går til Røde Kors, men til teleoperatørene.

- Vi har ikke mulighet til å se hva en tekstmelding inneholder, og dermed kan vi heller ikke finne ut hvor mange meldinger som er sendt, sier Tuman Johnsen.

Han vil ikke spekulere i hvem som kan stå bak dette, men han oppfordrer folk til heller å gi penger direkte til hjelpeorganisasjonene og ikke tro på denne type aksjoner.