Får betalt for å søke på jobb

Mangel på Java- og .Net-eksperter tvinger it-bransjen til nye metoder.

I år har arbeidsmarkedet for it-ansatte tatt seg opp etter noen tunge år. Det er spesielt folk med kompetanse på Java og .Net som er ettertraktet. For noen bedrifter er det nesten umulig å fylle opp plassene de har ledig.

 

Et it-selskap i Nederland har satt i gang en ny metode å stimulere folk til å søke. Selskapet Wisdom i Groningen trenger 10 nye senior-eksperter, men har ikke klart å få nok søknader inn.

 

Fredag kunngjorde selskapet at søkere vil få betalt for søknaden sin. Betalingen skjer etter hvor mange minutter en søker er på jobbintervju. Søkerne får utbetalt 5 euro (40 kroner) per minutt. En time på jobbintervju gir dermed 300 euro, eller 2400 kroner, i ekstra lommepenger. Om en søker blir ansatt påvirker ikke utbetalingen.

 

Ifølge administrerende direktør i Wisdom, R. Schoenmaker, er nedgangsperioden på it-arbeidsmarkedet over. Bedriften hans har ansatt ni nye medarbeidere og trenger enda flere. Ifølge Schoenmaker er det umulig å nå frem til alle mennesker han trenger på tradisjonell måte.

 

Les også: Tråler markedet etter Java-utviklere

Jakter på Java-kompetanse

- Europas beste Java-messe