Får iPhone 5 aluminiumsdeksel bak?

Får iPhone 5 aluminiumsdeksel bak?

Tilbehørsprodusenten Case-Mate kan ha lekket utseendet på Apples neste iPhone.

På torsdag publiserte tilbehørsprodusent Case-Mate en side med seks nye futteraler til den kommende iPhone-en, populært kalt iPhone 5. Designen gir oss det beste inntrykket hittil over hvordan mobilen kan komme til å se ut.

Futteralene avslører en telefon med runde kanter og en bakside i børstet aluminium. Det bekrefter forsåvidt mye av det vi har sett og hørt om nestegenerasjons iPhone. Ifølge ryktene skal den få en helt ny design sammenlignet med iPhone 4 og samtidig låne mye av designen fra iPad 2.

Case-Mates nettside om iPhone 5 er fremdeles oppe, men futteralene har i ettertid blitt fjernet, skriver IDG News Service. Hva det betyr kan man jo bare spekulere i.

Det er imidlertid ikke den første lekkasjen av et iPhone 5-deksel vi har sett. Og lekkasjene er ikke nødvendigvis de mest pålitelige indikatorene på hvordan telefonen kommer til å bli. Case-Mate er imidlertid et etablert navn når det kommer til iPhone-tilbehørsprodusenter, så denne lekkasjen har en noe høyere troverdighet enn tidligere.

"Nytt utseende"

Timingen på lekkasjen er i samme mønster som tidligere iPhone-lanseringsplaner. Ifølge vår nyhetstjeneste ble iPhone 3G-designen avslørt av en lekkede deksel-bilder rundt en måned før lansering. Og de fleste analytikere og ryktenettsteder er enige om at iPhone 5 kommer en gang i oktober.

New York Times skrev i går at lanseringen av iPhone 5 kommer til å skje i løpet av et par uker og at den kommer til å ha et "relativt nytt" utseende, skriver Macworld Sverige. Ifølge ansatte i Apple som New York Times hevder å ha snakket med vil den nye telefonen ha et kamera på 8 megapiksler samt en raskere A5-prosessor som for øyeblikket finnes i iPad 2.