Får iPhone 5 større skjerm?

Får iPhone 5 større skjerm?

Ryktene om 4-tommers skjerm er tilbake - men er de reelle?

Alle iPhone-modeller frem til nå har kommet med en 3,5-tommers skjerm.

Mange ønsker imidlertid at den skal være større, spesielt ettersom de fleste andre smarttelefoner som slippes i dag har skjermer på minst fire tommer.

Det ønsket kan også gå i oppfyllelse, i hvert fall om vi skal tro den siste tidens rapporter.

Analytikeren Brian White fra Topeka Capital Markets har nemlig vært på rundreise hos Apples underleverandører i Taiwan og Kina, og basert på informasjon derfra hevder han at neste iPhone kommer til å få både større skjerm og en ny, slankere Unibody-design. Ifølge Business Insider tipper White at lanseringen kommer til å skje i august eller september.

En koreansk avis skrev i forrige måned at neste iPhone kommer til å få en gigantskjerm på 4,6-tommers, ifølge Reuters. Avisen hevdet til og med at Apple hadde lagt inn bestillinger for de nye skjermpanelene hos sine underleverandører.

Men kommer det til å skje?

Hvorfor Apple ennå ikke har økt skjermstørrelsen på iPhone er det mange som har spekulert i. Selskapet er riktignok ikke kjent for å innføre funksjonalitet i sine produkter bare fordi "alle" krever det.

Antagelig er de fornøyd med selve størrelsen på telefonen. I fjor lagde designer Dustin Curtis en sammenligning som viser hvorfor Apple har valgt 3,5-tommer over 4-tommer. Her kom det frem at iPhone-ens nåværende størrelse er mest optimal for bruk med en hånd.

Løsningen kan selvsagt være å øke skjermstørrelsen uten å øke selve størrelsen på telefonen i nevneverdig grad.

Nettstedet The Verge omtaler et forslag fra en leser som går ut på at bredden forblir den samme som i dagens modeller, mens høyden økes med 1,47 centimeter. Resultatet skulle bli en 4-tommers skjerm (1152x640) med plass for en ekstra rad ikoner og et bedre format for filmer (9:5 i stedet for 3:2).

Ekstra interessant er det også at den vanligvis velinformerte John Gruber i Daring Fireball mener at forslaget er mer enn bare ren gjetning...

Ellers...

Apples neste iPhone ventes for øvrig også å bli utstyrt med 4G. Det gjenstår i såfall å se om det kan brukes i Europa. Den nye iPad fungerer tross alt ikke med europeiske 4G-nett.

Den nye telefonen kommer også til å få 1 GB arbeidsminne, ifølge 9to5mac. Den sies også å komme med en ny prosessor som bygger på A5X-arkitekturen, som finnes i nye iPad.