Får kjøtt på it-beinet

Får kjøtt på it-beinet

Gilde samler sin it-kompetanse i datterselskapet Matiq.
Selskapet vil være eneleverandør av it-tjenester til Gilde ut 2005 og skal deretter konkurranseutsettes.

For vel ett år siden ble Gildes datakompetanse samlet under felles ledelse i eget datterselskap; Norsk Kjøtt Fellestjenester. Endringen av selskapets navn til Matiq innebærer økt målretting og nye veivalg for virksomheten, skriver selskapet i en pressemelding.

Matiq vil være eneleverandør av it-tjenester til Gilde ut 2005 og skal bidra til å styrke Gildes konkurransekraft. Etter 2005 skal selskapet konkurranseutsettes Selskapet mener selv det har en unik posisjon i bransjen grunnet sin kompetanse på virksomhetskritiske prosesser innen næringsmiddelproduksjon. Selskapet har hovedkontor i Trondheim og er representert i Harstad, Førde, Bergen, Stavanger, Tønsberg, Sarpsborg, Oslo og Rudshøgda.

Matiq har rundt 2500 brukere, cirka 70 ansatte og hadde en omsetning på 120 millioner kroner i 2003. Matiq ledes av administrerende direktør Are Bergquist, som er tidligere administrerende direktør for et datterselskap i Posten og har flere års erfaring fra forretningsutvikling og privatisering av offentlig virksomhet i England.