Fargelaser med fart

Fargelaser med fart

Om du velger blekk- eller laserskriver avgjøres ikke lenger bare av prisen

Det viktigste man må huske på ved valg av skriver er at blekkskriverne gir deg best fotokvalitet, mens fargelaserne lager de raskeste utskriftene

Det er selvfølgelig flere forhold å ta hensyn til, men den nye fargelaseren fra Dell, 1320c, bekrefter denne påstanden. Skriveren koster heller ikke mer enn en avansert blekkskriver gjorde for et par år siden, 2 674 kroner inkludert mva.

12 fargesider i minuttet

Dell 1320c er imidlertid ikke en allminnelig skriver du plasserer på kontorpulten. Den veier over 17 kilo og måler 40 x 42,2 x 37,8 centimeter.

Modellen skal ifølge spesifikasjonene levere 16 sider sort eller 12 fargesider i minuttet med en oppløsning på 600 x 600 punkter pr. tomme. Maksimal arbeidsbelastning er oppgitt til 35.000 sider om måneden, noe som bør være nok for de fleste.

Skriveren har som standard 64 megabyte minne og dette kan ikke utvides. Standard tilkobling er via USB 2.0, men den kan eventuelt utstyres med en Ethernet-modul.

Papirskuffen har plass til 250 ark, og det leveres drivere for både 32 og 64 bit Windows XP, Vista og Server 2003. Kontrollpanelet er nå redusert til to knapper, en for Fortsett og en for Avbryt, samt lysdioder som indikerer manglende toner, manglende papir eller papirstopp.

LES OGSÅ: Kjøpeguide: Velg riktig skriver