Farlig å spille Sudoku

Sudoku-bølgen er over oss, og det har virusmakerne fått med seg. Nedlastbare Sudoku-spill lurer inn spionprogrammer på maskinen din.

Mens Sudoku kjører på skjermen installeres spionprogramvare på datamaskinen, og det opprettes filer med navn som RL_SodukoInstaller.rar.Ink eller Yazzle Sudoku.

Sudoku har det siste året fått en enorm popularitet, men det kan være farlig å gi seg i kast med tallknuser-oppgaver - i hvert fall for datamaskinen, ifølge danske PC World.

Ifølge sikkerhetsselskapet Panda Software har virusmakere satt sammen et program som utgir seg for å være et Sudoku-spill og som er lagt ut for gratis nedlasting på nettet.

Umiddelbart ser det ut til å virke perfekt, men uten at brukeren vet det, laster det ned et nytt program med navnet YazzleSudoku.

Vanskelig å gjennomskue

Det er en form for spionprogramvare. Når det først er installert på maskinen, lager det mange nøkler i registreringsdatabasen for å sikre seg at det holdes aktivt.

Når selve Sudoku-spillet startes opp, kommer det opp en advarsel som alminnelige brukere, ifølge Panda Software, ikke vil gjennomskue. I advarselen står det:

- This software is ad supported. Do you wish to install components required to support this software?

Ved å gå videre med spillet godkjenner samtidig brukeren at det blir lastet ned spionprogramvare på datamaskinen, ifølge PC World Danmark.

Les også: Har ikke kontroll over spionprogrammer
Slik unngår du å bli lurt

Få med deg: Stopp spionprogrammene!