Farvel HDCP på PS4

Farvel HDCP på PS4

Systemoppdatering på Sony Playstation 4 lar deg deaktivere HDCP, og gjør det mulig å ta opp mer enn fem minutter på digital opptaker.

Playstation 4-brukere som har oppdatert systemet til 1.70 eller nyere kan nå ta opp spillsesjoner på PS4.

Systemoppdatering 1.70 ble sluppet 30. april, og inkluderer altså muligheten til å slå av HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) slik at man kan ta opp via HDMI.

Var begrenset til fem minutter

Siden Sonys nye konsoll PS4 ble lansert i november i fjor har det vært en fem-minutters begrensning på opptak på grunn av restriksjoner med HDCP. HDCP, noen ganger med rette omtalt som High-Definition Copyright Protection, er en DRM som skal gjøre det umulig (i virkeligheten bare mer komplisert) å kopiere digital audio og video via digitale kanaler som HDMI og Displayport.

Mens målet med denne typen DRM er å begrense piratkopiering og deling av rettighetsbveskytte innhold, er det som regel vanlige brukere det går ut over. Men nå, med patch 1.70, er det altså endelig mulig å ta opp tilnærmet så mye du bare vil.

Vi har tidligere testet en av Hauppauges HD-opptakere, HD PVR Rocket, og med oppdateringen fra Sony er det er altså endelig støtte for både opptak på over fem minutter. Det åpner også for streaming av spillsesjoner via for eksempel Twitch, Ustream og Youtube, for de som foretrekker det fremfor opptak lokalt.

Det er riktignok nødvendig å endre en innstilling i en meny på spillekonsollet, for å deaktivere HDCP før du kan ta opp PS4-sesjoner, men dette er trivielt.

Nettstedet Fansided har en artikkel som tar deg steg-for-steg gjennom prosessen med hvordan du kan slå av HDCP på PS4.

Se video: How to turn off HDCP on your PS4