Farvel til Firefox på Leopard

Farvel til Firefox på Leopard

Neste år er det slutt, melder Mozilla.

Det er ikke uvanlig at både Apple og andre etter hvert slutter å oppdatere programmer for eldre versjoner av Mac OS X. Dette for å kunne fokusere fullt ut på det nyeste - og viktigste.

Som et ledd i denne prosessen meldte Mozilla på onsdag at selskapets utviklere nå vurderer å droppe støtte for Mac OS X 10.5 Leopard. Ifølge Macworld.se foreslår Mozillas utviklingssjef, Josh Aas, at det skjer allerede om seks måneder.

- Å oppretteholde støtte for OS X 10.5 Leopard er ingen enkel sak med tanke på de ressursene vi har tilgjengelige for utvikling på OS X. Å legge ned støtte for Leopard vil gi oss større muligheter til å forbere Firefox for OS X 10.6 Snow Leopard og OS X 10.7 Lion, sier Josh Aas i en planleggingstråd for Mozilla-utvikling.

Følger i Apples fotspor

Ifølge Mozillas egne tall kjører cirka 24 prosent av selskapets Mac-brukere fremdeles OS X 10.5 Leopard. Ifølge utviklingssjefen kommer tallet til å være nede i 13 prosent neste år når Mozilla planlegger å legge ned utvkling for operativsystemet.

Til og med Apple har lagt ned støtte for det fire år gamle Mac-operativsystemet, påpeker Mozillas utviklingssjef. Den siste sikkerhetsoppdateringen for Leopard ble sluppet i juni, flere uker før lanseringen av OS X Lion. Blir Mozillas planer en realitet blir antagelig Firefox 13 den siste versjonen av nettleseren som har støtte for Leopard. Denne versjonen er ventet den 5. juni, ifølge Macworlds nyhetstjeneste.

Chrome forbi Firefox

For øvrig så har Googles Chrome nå gått forbi Firefox som nest største nettleser etter Microsofts Internet Explorer, skriver svenske Macworld.

Ifølge analyseselskapet Statcounter har Chrome nå en markedsandel på 25,69 prosent og Firefox en markedsandel på 25,23 prosent. IE leder fortsatt med en markedsandel på over 40 prosent.