Fast for flyfrakt

Fast for flyfrakt

Speditøren Fellestransport er absolutt avhengige av at kommunikasjonen fungerer til enhver tid. Da blir det fastlinje.
Fellestransports dataløsning er basert på IBM iServer og rundt 40 pc-er i nettverk. Speditøren har hovedkontor på Alnabru og et avdelingskontor på Gardermoen. Tidligere hadde de kommunikasjon basert på forskjellige plattformer fra frame relay til modemløsninger. Nå går alt via ip.

-- Vi erstattet det hele med en to megabit fastlinje mot internett via IBM, og en fastlinje på en megabit mellom hovedkontoret og avdelingskontoret, forteller it-sjef Jon Harald Halvorsen.

Sikkert og trygt

Fastlinjen mot IBM gir brukerne tilgang til web og epost, som Fellestransport drifter seg. Videre brukes den til tjenester som kjøres hos IBM, kommunikasjon mot Tollvesenet, bank, BBS, agenter og hjemmekontorløsninger.

-- Fastlinje er det sikreste og tryggeste. Kvalitet koster mer, men mister vi kommunikasjonen får vi ikke gjort noe. Da får vi ikke gjort jobben vår, sier Halvorsen.

Han forteller at det er mange som tilbyr rimeligere løsninger basert på for eksempel adsl, men at han er skeptisk til å bytte blant annet på grunn av vanskeligere feilsøking. Med fastlinje ligger ansvaret for oppetiden ett sted.