Fast-kjøp til 130 millioner

Fast-kjøp til 130 millioner

Fast kjøper et amerikansk progamvareselskap for å styrke posisjonen i offentlig sektor.

Fast Search & Transfer offentliggjør i dag en avtale om oppkjøp av deler av Convera Corporation. Ifølge avtalen vil Fast overta Convera's RetrievalWare, som støtter en lang rekke virksomhetskritiske programvareløsninger innen offentlig og privat sector.

Oppkjøpet til en verdi av 23 millioner dollar skal ifølge en pressemelding understreker FASTs sterke vekstambisjoner innenfor offentlig sektor.

- Convera er et høyt respektert selskap innen offentlig sektor, særlig på føderalt nivå i USA, sier John M. Lervik, administrerende direktør i Fast.

- Oppkjøpet av Convera's RetrievalWare business gir oss anledning til å styrke vår posisjon innen offentlig sektor, og Converas store kundemasse får med dette nå tilgang til mulighetene som ligger i neste generasjon søketeknologi. Samtidig vil vår overtakelse gi dem trygghet for den investering de allerede har foretatt i Converas løsninger, sier Lervik.

- “Våre kunder i offentlig sektor forteller oss at de ønsker nye og innovative tilnærminger til å utnytte egen informasjon bedre, sier Patrick C. Condo, administrerende direktør i Convera.

Convera og Fast annonserer også at Convera vil benytte FAST Ad Momentum, en teknologi for kontekstuell annonsering og en plattform for kunder som ønsker en teknologi som kan sikre inntektsstrømmen fra annonsering på egne nettesteder. Fasts Ad Momentum vil integreres i Converas vertikale løsning for søk, og i Converas “Publisher Control Panel”.

Oppkjøpet, som er ventet ferdigstilt i løpet av andre kvartal, er avgrenset til Convera's RetrievalWare-virksomhet. Convera er fortsatt notert på NASDAQ(CNVR).