Fastholder grepet om svitsjene

Hard konkurranse mellom utfordrerne i svitsje-markedet kan øke avstanden fram til Cisco, hevder Gartner i en ny rapport.

- Et sannsynlig scenario er at ingen av utfordrerne klarer å utmerke seg framfor de andre. Det gir Cisco mulighet til å spise nye markedsandeler over tid, noe som ytterligere vil ødelegge for konkurransen, skriver Mark Fabbi i en nylig utgitt Gartner-rapport som omhandler konkurransesituasjonen i svitsj-markedet.

Cisco har befestet sin stilling som ubestridt markedsleder innen ruting og svitsjing for bedrifter det siste året. Bak halser selskaper som Alcatel, Nortel, Extreme og Enterasys. Alle får godkjent-karakter for sine produktstrategier, og alle har mulighet til å spise markedsandeler.

HP har omorganisert sin nettverksressurser, og framstår som mer fokusert enn tidligere. 3Com, som tidligere stod veldig sterkt innen utstyr for lokalnettet, er i ferd med å våkne av dvalen. Selskapet er på vei ut i markedet med svitsjer for større bedrifter.

Både ris og ros 

Gartner roser utfordreren Alcatel for å ha tatt med seg erfaringer fra sin lange historie som utstyrsleverandør til offentlige telenett. Nå legges samme pålitelighet og robusthet inn i utstyr for bedriftsinterne nett. Selskapets nye svitsjer gir god valuta for pengene, mener analyseselskapet.

Alcatel får likevel pepper for å ikke være i stand til å sette sine visjoner ut i livet. Særlig i USA har selskapet problemer med å nå ut til kundene. I Europa er fotfestet tryggere, men også her må Alcatel bli flinkere til å få volum på salget tidlig i produktenes livssyklus.

Stig Høgalmen i Alcatel Norge mener Gartner-rapportene ofte preges av amerikanske forhold.

-- Jeg er skuffet over at Alcatel kommer dårlig ut når det gjelder evne til å gjennomføre. Det har nok mest med vår markedsposisjon i USA å gjøre, sier han.