Februar: Hacket BankID

Februar: Hacket BankID

IT-ÅRET 2008: Les de viktigste sakene i januar 2008.

Computerworld.no oppsummerer 2008. For hver måned publiseres vi et utdrag av den viktigste saken, og lenkene til de mest leste artiklene. Dette er de viktigste sakene for februar.

Kjell Jørgen Hole ved Universitetet i Bergen, som er professor i it-sikkerhet, og hans doktorgradsstudenter gjennomførte gjennomført målrettede angrep for å bevise at BankID ikke er sikkert nok. Stortinget og regjeringen fikk i desember 2007 forsikret om at nettbankløsningen BankID var sikker. Men Hole motbeviste dette i februar igjen, for andre gang på et halvt år.

- Angrepene viser at BankID-samarbeidet ikke har god nok risikohåndtering av sine systemer. Dette kan bli et alvorlig problem dersom BankID blir valgt til nytt nasjonalt ID-system. Alle kandidater til nasjonalt ID-system bør derfor evalueres av uavhengige eksperter, sier Hole.

Computerworld anbefaler: 1988 møter 2008 til prisduell

Her er de ti mest leste sakene i februar 2008

1. Hacket BankID - igjen

Stortinget og regjeringen ble i desember forsikret om at nettbankløsningen BankID var sikker. Det har Kjell Jørgen Hole nå motbevist igjen, for andre gang på et halvt år.

2. Torvalds: - OS X er bare dritt

Linux-opphavsmann Linus Torvalds slenger med leppa igjen. – Apples OS X Leopard er på noen måter verre enn Windows Vista, hevder han.

3. Bildefare i Facebook

Laster du opp bilder på Facebook og Myspace? Da står du i fare for å miste kontrollen over pc-en din.

4. Derfor tapte HD DVD

2008 har så langt vært et trist år for støttespillere til filmformatet HD DVD. Her er filmbransjens forklaring på utfallet av formatkrigen.

5. Kjøp din egen basestasjon

Alcatel-Lucent lanserer en ørliten basestasjon som garanterer deg turbo-3G på mobilen. Men du trenger fortsatt adsl-linje.

6. Slik får du høyere lønn

Som it-medarbeider står du i dag i en gunstig posisjon når du skal forhandle om lønn. Her er ni gode råd til din lønnsforhandling.

7. Microsoft med massiv oppdatering

Microsofts månedlige oppdateringer gir denne gangen it-avdelingen mye å gjøre.

8. Microsoft svartelister program

Flere programmer blir ubrukelige etter installasjon av Vista sp1, og havner i "svarteboka".

9. 1988 møter 2008 til prisduell

Hvor mye kostet egentlig en bærbar pc i 1988? Og hva er den tilsvarende summen i 2008-valuta? Når du ser disse prisene kommer du aldri mer til å klage på dagens nivå.

10. Gi-bort-pc utsolgt i Norge

Netshop solgte Toshiba-bærbare for under 3000 kroner. - Vi ble tatt på senga, responsen har vært enorm, sier markedssjef Gunnar Hunskaar.

Kilde: Webtrends

Les mer:

Ukens it-høydepunkter 01.02.2008

Ukens it-høydepunkter 08.02.2008

Ukens it-høydepunkter 15.02.2008

Ukens it-høydepunkter 22.02.2008

Ukens it-høydepunkter 29.02.2008

Kilde Webtrends

De andre månedene blir publisert fortløpende utover i julen.