Fei vekk skadedyrene

Fei vekk skadedyrene

Velg riktige midler for å gjøre rent etter spionene. Adaware og Spybot Search & Destroy kan anbefales.
Det finnes mange programmer for å finne og fjerne spyware. Senest i dag fant jeg fem som selv inneholdt fandenskapet. Så det gjelder å vite ikke bare hvilket verktøy du skal velge, men også hvor du skal skaffe det fra.

Det siste er i grunnen det enkleste. Du skaffer det fra noen du stoler på. Enten det er din faste leverandør av programvare, fra produsenten selv eller fra kjente nedlastingssteder som download.com, tucows.com eller pcworld.com.

Adaware fra svenske Lavasoft er programmet som er mest lastet ned fra pcworld.com. Ikke uten grunn. Det er enkelt å bruke, finner nær sagt alt av spionprogramvare, og det er gratis. Ulempen er at du må kjøre det manuelt. For mer profesjonelle versjoner må du betale.

Spybot Search & Destroy er like enkelt å bruke og like gratis, selv om forfatteren ber om donasjoner. Men det har litt andre tilnærmingsmåter enn Adaware. Så det finner ting som Adaware hopper over. Eller omvendt; det er avhengig av hvilket du kjører først. Selv bruker jeg begge.

Pest Patrol er en mer omfattende løsning som koster penger. Jeg har ikke testet programmet selv, men det får god omtale av anerkjente medier og skribenter som Dave Methvin i PC Pitstop.