- Den feilen fikser vi i 2007

Microsoft medgir at det er en feil i hvordan Windows håndterer trådløse nett. Men noen rettelse kommer neppe før i 2007.

Da slipper nemlig selskapet sine tredje hovedoppgradring til Windows XP, Service Pack 3.

Feilen gjelder Windows-funksjonen som automatisk søker etter et trådløst nettverk. Ifølge sikkerhetsanalytiker Mark Loveless kan uvedkommende utnytte feilen for å få adgang til filer på en brukers datamaskin. En detaljert redegjørelse finnes i dette intervjuet med Loveless.

Microsoft har bekreftet at feilen finnes og at det er en viss risiko for at brukere kan kompromitteres. Men det haster ikke med en rettelse, om vi skal tro Microsofts offisielle uttalelse i sakens anledning:

"På grunn av designen i denne funksjonen vil den best egnede måten å justere standardprosedyren på være i en fremtidig Service Pack eller oppdatering."

- Skru på brannmuren

Sist tirsdag ble det klart at Microsoft planlegger å slippe sine neste hovedoppgradering for Windows XP, Service Pack 3, før andre halvår 2007, altså nærmere ett år etter at Windows Vista er lansert.

Microsofts øvrige råd i sakens anledning er ikke direkte oppsiktsvekkende: slå på brannmuren, oppdater din programvare og installer en antiviruspakke!

Og hvis du tror feilen har rammet deg, er det bare ta kontakt via websidene til Microsoft Product Support Services. Lykke til!

Les også: Slik sikrer du dine data