Feite tall for tynne klienter

Citrix, synonymt med tynne klienter for dem som bruker slike, imponerer med sine tredjekvartals-resultater. Nettoresultatet økte 89 prosent (!) målt mot samme kvartal i fjor.
Citrix Systems, best kjent for Metaframe, er den ledende leverandøren av infrastruktur for serverbasert databehandling basert på Microsofts servere. Selskapet, og teknologien, har en spesielt sterk posisjon i Norge, med mange brukere både privat og i offentlig sektor.

Tallene for tredje kvartal er sterke. Omsetningen var på 144 millioner dollar, opp fra 118,9 miilioner dollar i fjor, tilsvarende en vekst på 21 prosent. Lønnsomheten økte dramatisk, fra 16,8 millioner dollar i fjor til 31,0 millioner dollar i år. Det er det samme som en vekst på hele 89 prosent. Per aksje økte fortjenesten fra 0,10 dollar til 0,18 dollar.

-- Vi hadde et solid kvartal, og jeg er svært fornøyd med det vi har prestert, sier Citrix' administrerende direktør Mark Templeton, som peker på at økt etterspørsel fra store bedrifter har bidratt positivt.