Fem aktuelle oppkjøpskandidater

Fem aktuelle oppkjøpskandidater

Analytiker peker på fem aktuelle programvareselskaper som kan bli gjenstand for HP-sjef Leo Apothekers interesse fremover.

HP står trolig overfor en rekke endringer etter at Leo Apotheker overtok sjefsstolen i fjor. Noe av det som ventes å stå sentralt i Apothekers regime, er økt satsing på programvare.

Jakter oppkjøpskandidater

Apotheker sier etter hva it24 erfarer at han kommer til å legge opp til ekspansjon basert på oppkjøp. Det betyr at den nye HP-sjefen nå først og fremst er på utkikk etter selskaper som kan styrke selskapet innen områdene sikkerhet og dataanalyse, noe oppkjøpet av dataanalyseselskapet Vertica for noen uker siden ifølge avisen er et godt eksempel på.

Fem aktuelle navn

AnalytikerJayson Noland har plukket ut fem selskaper han tror kan være aktuelle for HP å se nærmere på. Dette dreier seg om dataintegratøren Informatica, nettskyselskapet BMC Software, beslutningsstøtteleverandøren SAS Institute, sikkerhetsselskapet Symantec og analyseforetaket Commvault Systems.

Friere tøyler, flere mann

Det er også ventet at Apotheker vil velge en annen kurs i forhold til sine ansatte enn det hans forgjenger, Mark Hurd, i sin tid valgte. Apotheker ønsker angivelig å skjerpe fokuset på innovasjon og utvikling, og vil gjennom å gi sine ansatte friere tøyler for egne ideer samt oppmuntringer til samarbeid på tvers av avdelinger bane vei for økt innovasjon i selskapet. HP-sjefen er også på jakt etter nye metoder for å få produktene raskere ut på markedet.

Apotheker mener videre at det er Mark Hurds manglende vilje til å satse på programvare som har gjort det vanskelig for selskapet å tjene penger på nøkkeltrender i markedet, for eksempel cloud computing. Den nye HP-sjefen vil derfor ansette kvalitetssikrende eksperter som tidligere har blitt ofre for Mark Hurds sparekniv, melder den svenske avisen.

God kjennskap til programvare

Det er nettopp programvaresektoren Apotheker har god kjennskap til etter mer enn 20 år i bransjen. Han kommer fra sjefsstolen i programvareselskapet SAP, hvor han var en av de ledende kreftene i arbeidet med å gjøre SAP til en av de største aktørene innen forretningsprogramvare.

Apotheker beskrives som strateg med gode lederevner, bred internasjonal erfaring og en lidenskap for teknologi.