Fem måneder for Ementor-oppsagte

Fem måneder for Ementor-oppsagte

En liten sluttpakke blir det på de 100 som mister jobben i Ementor. Men sluttvilkårene blir gjerne bedre når ansatte er organisert, viser høstens nedbemanninger.

For en drøy uke siden ble det kjent at 100 ansatte mister jobben i Ementor. Det er en av mange nedbemanningsrunder i norske it-selskaper i høst.

- Sluttpakkene er på tre måneders vanlig oppsigelse pluss to måneder og gratis outplacement-tjeneste (rådgivningstjeneste, red anm.), sier Ole Morten Settevik, konserndirektør i Ementor, til Computerworld.no.

Noen få av de ansatte i Ementor er organisert, men ikke veldig mange, opplyser Settevik, som forteller om en konstruktiv dialog med fagforeningen og verneombudet i prosessen. Det er mest "støttefunksjoner" som omfattes av nedbemanningen.

-I tilegg dreier det seg om noen konsulenter som ikke har riktig profil, sier Settevik.

Fikk bra pakker

Atos Origin leverer programvare til energiverkene og har en markedsandel på 75-80 prosent av dette markedet i Norge. Etter å ha tilhørt det gigantiske Schlumberger-konsernet, er bedriften nå kjøpt opp av nordiske WM-data.

Atos Origin hadde en kuttrunde i vinter, før oppkjøpet.

- Vi har vært gjennom et tøft år, med permitterinter og reduksjoner, sier Morten Kongsvik Johansen, hovedtillitsvalgt i Atos Origin.

Men de ansatte som måtte ut har fått gode sluttpakker. Minimum et halvt år, maksimalt to år, avhengig antall års ansiennitet i bedriften. To tredeler av de 120 medarbeiderne er organisert i It-forbundet. Fagforeningen er fornøyd etter forholdene.

- Det er hundre prosent sikkert at vi ikke fått i stand disse avtalene uten fagforenignen, sier Johansen.

Også i IBM ble det i høst forhandlet fram betingelser utenom det vanlige etter at 110 medarbeidere mistet jobben. De 50 som ikke ble førtidspensjonert, kjøpt opp eller flyttet på, fikk opptil 18 måneder etterlønn, avhengig av ansienniteten. Men pakkene kom ikke av seg selv.

- De begynte på et veldig lavt tall, sa Kjell Flagstad, hovedtillitsvalgt og leder i It-forbundet, til Computerworld.no 26. oktober.

Melder seg inn

I Umoe IKT ble 150 medarbeidere omfattet av nye kutt. Her er en større del av de ansatte fagforeningsmedlemmer, mange med historikk tilbake til Bravida, TBK, Norsk Data og det gamle Televerket. Endel av dem som blir borte fra Umoe IKT sorterer under "naturlig avgang".

Denne gangen var det ingen penger å hente for de som sluttet, utover de sedvanlige tre oppsigelsesmånedene. Heller ikke selskapets administerende direktør Svein Berntsen har noen fallskjerm i sin arbeidskontrakt.

- Det viktigste for oss ble da å ivareta ansientitetsprinsippet. Tilbakemeldingene er at fagforeningen har hatt en enorm betydning, i den grad det finnes rettferdighet i dette systemet, sier hovedtillitsvalgt Svein Arne Samuelsen som forteller om økt innmelding etter denne kuttrunden.