Fiasko for trådløst bredbånd

Fiasko for trådløst bredbånd

Synkende bredbåndspriser gjorde at Broadnets satsing på trådløst bredbånd aldri ble noen stor suksess.

Synkende bredbåndspriser har medført at Broadnets satsning på trådløst bredbånd aldri er blitt noen stor suksess. Kun 20 av 70 planlagte basestasjoner er installert.

De drøyt tusen trådløs-kundene er fornøyde, men generer ikke nok omsetning for den amerikansk-eide operatøren.

Nå kaster selskapet seg inn i kampen om de fire milliarder kronene norske bedrifter bruker på telefoni hvert år. Målgruppen er 60.000 norske bedrifter med isdn-hussentral.

Adapter

- Vi mener det er en plass ledig for en aktør som kan selge VoIP (Voice over IP, red. anm) til bedriftsmarkedet, sier norgessjef Ole Jacob Moldestad til Computerworld.

Broadnet har allerede 200 telefonikunder på plass. Disse har fått installert et ip-adapter som gjør at isdn-hussentralen kan bruke bredbåndslinjen som bylinje. For en bedrift med åtte bylinjer er prisen 1.990 kroner.

- Det betyr at de sparer 12.000 kroner i året bare på fastavgift.

Inkludert i prisen er gratis tellerskritt til andre fasttelefoner, mens trafikk til mobiltelefoner og til utlandet kommer i tillegg.

Ikke konkurransedyktig

Moldestad frykter ikke at større operatører skal sparke beina bort under tilbudet gjennom å innføre fastpris på isdn, slik Telenor har gjort i privatmarkedet.

- Telenor lanserer nye tjenester for å vise at de følger med i timen. Går du tilbudene etter i sømmene, ser du at Telenor ikke er konkurransedyktig, hevder han.

Ifølge Broadnet-sjefen er det mange operatører som har testet ut tilsvarende tjenester. Han peker på at det, i motsetning til i privatmarkedet, ikke er enkelt å installere adaptere mellom hussentraler og bredbåndslinjene. Blant annet skaper overbelastede dsl-linjer problemer.

- Vi er den eneste teleoperatøren som fortsatt kjører en ren forhandler-linje. 150 distributører gir oss god tilstedeværelse over hele landet, sier Moldestad.

Les også: Wimax-sommer i storbyene

Få med deg: Teknologien som utkonkurrerer Wimax