Fikk besøk av Tom Siebel

Fikk besøk av Tom Siebel

LONDON: Oracles forsøk på å kjøpe Peoplesoft ble viet stor oppmerksomhet da Oracles nestkommanderende Charles Phillips møtte pressen mandag ettermiddag.
LONDON: -- Something like that, svarte Phillips på spørsmål om det er sant at Siebels toppsjef Tom Siebel troppet opp hjemme hos Oracle-topp Larry Ellison i et forsøk på å bli kjøpt opp.

Foreløpig ser det ikke ut til at Tom Siebel, som forøvrig gikk av som toppsjef i mai, har fått napp etter sitt sagnomsuste møte med Ellison. Fortsatt har Oracle mer enn nok med å håndtere alle problemene knyttet til det fiendtlige oppkjøpsforsøket på Peoplesoft.

Standard prosedyre

Fredag 10. september går tilbudet fra Oracle ut på dato. Sannsynligvis rekker ikke Peoplesoft å legge fram sin bebudede gjennomgang av tilbudet før den tid. Dermed må tilbudet forlenges nok en gang.

-- Det har etterhvert blitt standard prosedyre hos oss å forlenge Peoplesoft-tilbudet, sa Phillips og smilte skjevt.

Oracle har, ikke uventet, stor pågang fra selskaper som ønsker å bli kjøpt opp. Både selskaper som kan tilby markedsandeler, som Peoplesoft, og selskaper som kan bidra til at Oracle utvider sitt virkeområde, vurderes.

-- Vi ser kontinuerlig på alternativer til Peoplesoft. Utvalget er stort, sa Phillips, som i sin tid ble kåret til en av de femti mest innflytelsesrike fargede analytikerne på Wall Street.

Hvit ridder

Peoplesofts aksjekurs har falt mye siden Oracle la inn sin opprinnelige tilbud. Ifølge Phillips betyr det at aksjonærene er mer villige til å selge enn noensinne. Han frykter ikke at andre it-selskaper vil fiske i rørt vann og legge inn et konkurrende bud på Peoplesoft.

-- Jeg vil tro at dersom det finnes noen "hvite riddere" der ute, så ville de ha dukket opp for lenge siden. Hadde Microsoft vært interessert ville de forlengst ha bladd opp det nødvendige beløpet, sa Oracles nest-sjef, før han spurte om det ikke var noen som var interessert i Oracles programvareløsninger.

Det var det ikke.