Fikk gode resultater - vil ansette flere

Fikk gode resultater - vil ansette flere

Gode resultattall har ført til at Accenture-sjef Nils Øveraas er optimist med tanke på høsten. Han mener konsulentselskapet har behov for å ansette flere personer fra blant annet NHH, BI og NTNU.

Dette den norske Accenture-sjefens reaksjon etter at konsernets internasjonale resultat ble offentliggjort i går. 

Konsulentbransjen er på vei oppover igjen - og nú går alt så meget bedre - for å sitere en tidligere stortingspolitiker. 

Rekordvekst

Accentures resultater for tredje kvartal er gjort opp med rekordhøye salgsinntekter og 31 prosent vekst i resultat per aksje.

-- Vi oppnådde rekordomsetning i kvartalet takket være dedikert innsats fra våre 95.000 ansatte og en fortsatt bedring i verdensøkonomien. Vi har vekst innen alle divisjoner, og tosifret prosentvis vekst i samtlige tre geografiske forretningsområder, sier styreformann og konsernsjef Joe W. Forehand.

OK siste kvartal

Accentures salgsinntekter i selskapets regnskapsmessige tredje kvartal ble 3,69 milliarder dollar, opp fra 3,04 milliarder dollar i samme kvartal året før.

Regnet i amerikanske dollar var veksten på 21 prosent, mens den i lokal valuta tilsvarte rundt 13 prosent.

Accentures regnskapsmessige tredje kvartal ble avsluttet 31. mai.

Aksjen opp 31 prosent

Resultat per aksje i tredje kvartal 2004 ble 0,37 dollar på utvannet basis mot 0,28 dollar i tredje kvartal året før. Dette er en vekst på 31 prosent.

Salgsinntektene fra outsourcing i tredje kvartal var 1,36 milliarder dollar, tilsvarende 37 prosent av totale salgsinntekter. Veksten innen outsourcing ble 37 prosent i dollar og 29 prosent i lokal valuta.

Selger bra

Konsulentvirksomheten genererte salgsinntekter på 2,33 milliarder dollar, tilsvarende en vekst på 13 prosent i dollar og fem prosent i lokal valuta.

Accenture forventer nå et resultat per aksje (GAAP) for regnskapsåret 2004 i intervallet 1,18 – 1,20 dollar.