Fikk innovasjonspris for batteriteknologi

Ny batteriteknologi utviklet av ReVolt Technology AS i Trondheim er tildelt DnB NORs Innovasjonspris 2005

ReVolt Technology AS fra Trondheim er tildelt DnB NORs Innovasjonspris 2005 for utviklingen av en ny og miljøvennlig batteriteknologi, som kombinerer tradisjonell batteriteknologi med brenselteknologi..

Prisen ble delt ut av næringsminister Børge Brende hos DnB NOR i Oslo fredag ettermiddag.

- Vi er naturligvis stolte over seieren, men ydmyke overfor de konkurrentene vi har hatt. Nivået på finalistene var meget høyt, sier Nils Kristian Nakstad i ReVolt Technology.

Mer energitett

Batteriet som selskapet har utviklet, er oppladbart skal oppnå fire ganger høyere energitetthet enn eksisterende teknologi ved å utnytte brenselteknologi i kombinasjon med batteriteknologi. Batteriet er også billigere i produksjon enn dagens løsning.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at "ideen i høyeste grad representerer kunnskapsbasert næringsutvikling. Den krever høy teknologisk kompetanse og stor kunnskap innenfor området. Idéforfatterne har demonstrert evne til å lykkes med en forskningstung og kompleks prosess".

I juryen satt Finn Bergesen jr. (NHO), Øystein Djupedal (SV), Gunnar Flikke (Adresseavisen), Siv Jensen (FrP), Berit Kjøll (Telenor), Shahzad Rana (IT-gründer), Unni Steinsmo (Sintef), Gerd-Liv Valla (LO) og Svein Aaser (DnB NOR).

Andrepremier

Det ble også delt ut to andrepremier. Disse gikk til Photosense AS fra Bergen for utviklingen av en metode for diagnostisering av hudkreft og til Badger Explorer AS fra Stavanger for utviklingen av et boreredskap som gjør det mulig å letebore etter olje uten bruk av oljerigg.

DnB NORs Innovasjonspris deles ut til den beste ideen for kunnskapsbasert næringsutvikling, for å stimulere til økt verdiskaping i norsk næringsliv. Førstepremien er 250.000 kroner og gratis idétesting i DnB NORs Innovasjonslaboratorium.