Fikk mobil på cella

Fikk mobil på cella

To betjenter ved Bodø fengsel lot innsatte ha og bruke mobiltelefon på cella. De risikerer å miste jobben.
To betjenter ved Bodø fengsel er bøtelagt for grov uforstand i tjenesten, skriver Avisa Nordland.

De to fengselsbetjentene er av Salten politidistrikt ilagt bøter på henholdsvis 8.000 og 13.000 kroner for grov uforstand i tjenesten. Distriktsdirektør Asbjørn Roald ved Nordre Fengselsdistrikt bekrefter at de to betjentene har vært suspendert fra jobben siden før jul i fjor.

Begge fengselsbetjentene skal, ifølge politiets forelegg, ha kjent til at innsatte ved Bodø fengsel, i strid med reglementet, oppbevarte og brukte en mobiltelefon på cella. De rapportere ikke dette til fengselsledelse.

Direktør Asbjørn Roald sier til Avisa Nordland at det varierer litt fra anstalt til anstalt hva en innsatt har lov til å ha med seg på cella. Hva som definitivt ikke er tillatt å ha, er mobiltelefon. Dette for at man ikke skal kunne kommunisere med verdenen utenfor, og ikke ha mulighet til å planlegge kriminalitet fra fengselet.

Den høyeste boten gjelder også for at vedkommende betjent ble tatt for promillekjøring med lavpromille en morgen på riksvei 80 i Bodø i november i fjor. Da var han på vei til politiavhør om mobiltelefonsaken.