Fikk nok av Sun

Fikk nok av Sun

Markedsdirektør Jens-Petter Mathisen gir seg etter åtte år i Sun Microsystems Norge.

Mathiesen er den andre sjefen som forlater Sun Microsystems i Norge denne måneden. Tidligere i november ble det klart at norgessjef Stein-Erik Skogeng går fa jobben.

De to skal jobbe sammen i et nyetablert rådgivningsselskap, HMR Group, med det Mathisen betegner som "erfaringsbasert ledelse".

- Ingen vil vel hevde at de har for mange kunder. Likevel kommer mange til kort i eksekveringen. Det veldig mange trenger er kompetanse på å gjennomføre prosesser, og der kommer vi inn.

Mathisens nye firma er offisielt i gang fra 1. januar, men Suns avgående markedsdiretkør er i gang med sine første kunde allerede førstkommende mandag.

Overstyring

Jens Petter Mathiesen (53) har vært leder av partnerapparatet, salgsdirektør og markedsdirektør i løpet av sine åtte år i Sun. De siste årene har overstyringen fra konsernhold tatt overhånd, mener han.

- Jeg har vel gått lei av corporate-strukturen. Overbygningen tar overhånd, du må gjennom seks ledd for hver eneste beslutning, og det er 2600 lover og regler å forholde seg til.

Byråkratiet på konsernnivå har økt i hele bransjen, mener han.

- Hvis du har en god idé blir det veldig mange ledd du må gjennom for å gjennomføre ting. Delvis skydles dette nye lovverk som Sarbanes Oxley. På den positive siden er det fint at alle investeringer skal måles.