Fildelingstjenesten artistene elsker

Fildelingstjenesten artistene elsker

P Diddy, Snoop Dogg, Kanye West, Alicia Keys og Mary J. Blige er blant stjerner som hyller fildelingsnettstedet Megaupload i en ny sang.

Plate- og filmbransjen, med RIAA og MPAA i spissen, har i årevis rettet skarp kritikk mot fildelingsnettsteder som legger til rette for piratkopiering av film og musikk, som de mener er skyld i både fallende omsetning, tapte arbeidsplasser og annen styggedom.

Derfor vil det sannsynligvis komme som et sjokk når de hører at mange av deres egne verdenskjente artister uhemmet gir sin fulle støtte til et av de mest kjente fildelingsnettstedene i verden, Megaupload, i en ny sang.

I en ny 4-minutters låt synger folk som Will.i.am, Alicia Keys, Kanye West, Snoop Dogg, P Diddy, The Game, Kim Kardashian, Floyd Mayweather, Mary J Blige, Jamie Foxx og flere om hvor fantastisk flott Megaupload er, skriver Torrentfreak i dag.

- Når jeg må sende filer ut i verden, bruker jeg Megaupload, erklærer Will.i.am, en artists som er tilknyttet plateselskaper som eies av RIAA-medlemmene Warner og Universal.

- Når jeg sender ut mine hits, bruker jeg Megaupload, fordi det er raskt. Jeg kan motta hits og jeg kan sende dem ut, erklærer P Diddy, som er tilknyttet Interscope, et plateselskap eid av Universal.

Alicia Keys, som er tilknyttet det Sony-eide plateselskapet RCA, sier hun bruker Megaupload ”fordi jeg kan få ut musikken min trygt og raskt – og du vet jeg er seriøs når det gjelder musikken min.”

Både RIAA og MPAA definerer Megaupload som et såkalt ”rogue” (svindel) -nettsted som bidrar til brudd på opphavsrett, og som de derfor gjerne skulle hatt stengt. Det går frem av flere lister Torrentfreak på oppfordring har fått tilsendt fra RIAA og MPAA, som viser hvilke nettsteder og tjenester som anses å ha størst skadevirkende effekt, basert blant annet på antall besøkende, hvor mange piratkopierte musikkfiler de lenker til.

Andre tilsvarende nettsteder som står på hat-lista til RIAA og MPAA er Filesonic og 4shared.

se videoen fra Megaupload her: