Beatles-låter endelig klare for nettsalg

Beatles-låter endelig klare for nettsalg

Historiens mest imponerende diskografi er endelig klar for digitalisert salg.

Etter flere år med konflikter med plateselskapet EMI er skal The Beatles' platekatalog omsider klargjøres for digitalt salg på nettbutikker som Itunes.

Diskusjonene skal blant annet ha dreid seg om royalty-avtaler og angivelig uteblitte ubetalinger fra plateselskapet. Nå står bandet fritt til å forhandle fram nye royalty-avtaler for digitalt salg med EMI, etter at saken har vært behandet i de høyeste rettsinstansene i London og New York.

LES OGSÅ: DRM-fri musikk på Itunes

Plateselskapet skal ha skyldt bandmedlemmene rundt 350 millioner kroner. Saken endte med et hemmligholdt forlik, skriver London-avisen The Daily Telegraph. EMI har ennå ikke bekreftet opplysningene. Det har vært ventet lenge at The Beatles snart vil frigi sin gullkantede diskografi med klassikere som A Hard Day's Night, Revolver, Rubber Soul, Sgt. Pepper, White Album og Abbey Road. Men flere interessekonflikter og juridiske krangler har stått i veien.

I februar avsluttet The Beatles' eget plateselskap, Apple Corps, en årelang strid med Apple Computer. Striden endte med at bandets selskap ga avkall på sine vilkår rundt bruken av merkevarenavnet Apple.

LES OGSÅ: Apple slutter fred med Apple

Det er ventet at frislippet av Beatles-plater vil gi et oppsving av nedlastingssalget og gjøre seg gjeldende på hitlistene.

Les om:

Film Og Musikk