Trailer til Steve Jobs-filmen

FILM: I conduct the orchestra. Michael Fassbender som Steve Jobs.

Se traileren til Steve Jobs-filmen

Filmen viser problematiske sider ved Steve Jobs. Intens Michael Fassbender i Jobs-rollen.

Nå er den første offisielle traileren til filmen om Steve Jobs her.

Tidligere har vi fått en teaser, men den offisielle traileren er vesentlig lengre og avslører også mye mer om tematikken i filmen enn det vi visste tidligere.

Det finnes flere filmer om den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs, men den kommende filmen som bærer hans navn er basert på den offisielle biografien om livet til legenden. 

Biografien, skrevet av Walter Isaacson og som bærer navnet Steve Jobs, har også vært omdiskutert - blant annet fordi mange i Apple følte at den ikke representerte den Steve de kjente privat. En nyere bok, skrevet av to journalister, lar ham fremstå i et muligens bedre lys, men viser i hvert fall flere ulike og mer menneskelige sider av mannen. Selv om han ble avholdt av mange, ble han også fryktet.

DiCaprio som Jobs?

Også filmen, med manus av Aaron Sorkin (kjent fra West Wing og Social Network), har hatt mange opp- og nedturer: Den har blitt shoppet mellom filmstudioer, og vi har sett flere hovedrolleinnehavere komme og gå. Dette inkluderer blant annet George Clooney, Noah Wyle, Matt Damon, Ben Affleck, Bradley Cooper, Christian Bale (som kanskje er likest det ytre) og Leonardo DiCaprio (som antakelig likner minst). Men det er Hollywood. 

Nå er det Michael Fassbender (kjent som Magneto og fra Prometheus) som spiller Jobs, og det er like godt å forberede seg først som sist på at mannen over hodet ikke likner på Jobs rent fysisk. Derimot har han en utrolig intensitet i sin tilstedeværelse på skjermen som formodentlig passer til rollen som Jobs. Som kjent var han ikke lett å ha med å gjøre.

Oscar

Filmen regisseres av Danny Boyle, som vant en Oscar for Slumdog Millionaire i 2008. Også Aaron Sorkin har gode meritter, og skrev blant annet manus til Oscar-nominerte The Social Network om Facebook og Mark Zuckerberg.

Ihuga fans kan muligens bli skuffet, for det er problematiske sider ved Jobs som vies oppmerksomhet i filmen. Fornektelsen av sin første datter og krangler med co-gründer Steve Wozniak, for å nevne noe. 

Men du kan selv se traileren nedenfor - døm selv. Vi gleder oss til premiere - som dessverre ikke er før i januar 2016 i Norge. USA-premiere er oktober dette året.

Les om:

Film