Filmstudioer fornærmer Sony

De tre største filmstudioene i Hollywood har valgt neste generasjons dvd-teknologi fra Toshiba.
Paramount, Universal og Warner Brothers er i ferd med å ta i bruk hd dvd-formatet støttet av Toshiba og NEC. Dermed utfordres rivalproduktet promotert av Sony, som også tapte kampen om å sette standard for videokassettespillere da deres Betamax ble utfordret av JVCs vhs.

Sterkere bilder

Neste generasjons dvd kan ta opp en hel film i høytoppløselig format og sikre sterkere bilder. Teknologien er ventet å bli tilgjengelig fra 2006, melder BBC.

Filmstudioenes avgjørelse om å støtte Toshiba-produktet er veldig aktuell fordi de sammen med New Line Cinema, et søsterselskap til Warner som også støtter hd-formatet, beregner at de har omtrent 45 prosent av dvd- markedet.

Universal vil slippe titler på Toshibas hd-dvd format neste år mens Paramount følger i 2006.

Ifølge administrerende i Warner Home Video, Marsha King, er det foretatt dyptgående undersøkelser på Blu-ray og hd-dvd. Konklusjonen ble at hd-dvd har flere fordeler i forhold til holdbarhet, driftsikkerhet og produksjon.

Universal, Paramount og Warners sa de vil fortsette å jobbe med blue-ray gruppen hvis medlemmer også inkluderer Dell, Samsung og Matsushita.

Twentieth Century Fox sa nylig at de vil vurderer begge formatene.