Find My Mac i OS X Lion

Find My Mac i OS X Lion

Snart blir det mulig å finne, låse eller fjernslette stjålne Mac-er.

Apples kommende OS X Lion er sterkt inspirert av iOS, og mange av nyhetene hentet fra det populære mobiloperativsystemet.

Det har en stund gått rykter om at et motsvar til "Finn min iPhone" (Find my iPhone) kalt "Finn min Mac" (Find My Mac) er under utvikling. I den nyeste forhåndsversjonen av OS X Lion bekreftes det at funksjonen finner veien til Mac, rapporterer 9to5Mac.

"Finn min Mac" slås på via Systemvalg (se bilde under). Etter aktivering kan man lokalisere, låse eller fjernslette datamaskinen om den blir borte eller stjålet. Det går også an å begrense gjestekontoen til bruk av nettleseren Safari, ifølge Macworld.se.

Funksjonen blir en del av den nye gratis iCloud-tjenesten som lanseres for alle til høsten.

For å finne den forsvunnede datamaskinen kan man benytte seg av appen "Finn min iPhone" på sin iPhone, iPod touch eller iPad.

Det finnes allerede lignende løsninger til Mac fra tredjeparter, blant annet Hidden, Undercover og Prey, som i tillegg til å spore opp maskinen også kan ta bilder med Mac-ens innebygde webkamera slik at du kan se hvem som sitter ved tastaturet.

Man er ikke nøvendigvis 100 prosent garantert at man får tilbake en stjålet maskin med denne typen tyverisikring, men bedre føre var...

OS X 10.7 Lion slippes for øvrig i neste måned til en pris på 209 kroner.