Fingeravtrykk mot ungdomsrøyk

Fingeravtrykk mot ungdomsrøyk

Coffeeshops i Nederland tar i bruk teknologi for å sile ut lovlige og ulovlige røykere.

I Nederland er det greit å ta seg en blås. Selv om salg av hasj ifølge loven ikke er tillatt, samarbeider de utallige coffeeshops i landet med politiet og politikerne.

 

Et av de nyeste tiltakene er et forsøk å stoppe salg av denne narkotikaen til ungdom.

 

Det er det nederlandske selskapet FingerIdent som plasserer ut brikker for gjenkjenning fingeravtrykk. Teknologien til selskapet er implementert i en coffeeshop i Rotterdam, men flere vil få utstyret i løpet av nest uke.

 

Løsningen hjelper personalet med å sjekke kundene og deres alder.

 

- Dette er strålende, vi slipper mange diskusjoner. Mange unge prøver seg og blir ganske masete. Nå har vi et bevis, sier Karin coffeeshop-en, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

 

Også i videoteker

 

Ifølge administrerende direktør i selskapet, Gerrie Mansur, er teknologien veldig effektiv i slike sammenheng.

 

- Dette systemet kan i en egen database undersøke 350 000 fingeravtrykk på et sekund. For slike tilpasninger betyr det oftest veldig kort søketid, sier Mansur.

 

Løsningen til FingerIdent brukes også av videoteker og lignende foretak, der det er viktig å sjekke kundenes identitet på kort tid.

 

- FingerIdent lagrer ikke fingeravtrykk, men spesifikke punkter på fingeren. Systemet er heller ikke laget for lagring av personsopplysninger, bare navn og kundenummer, sier Mansur.