Finn dine venner med iPhone

Finn dine venner med iPhone

Apple introduserer en menneske-basert sporingstjeneste kalt Find My Friends.

Den ferdige versjonen av Apples skytjeneste iCloud er klar for lansering den 12. oktober. Mange av nyhetene i Cloud er allerede kjent, men Apple hadde en liten nyhet på lur på sitt "Let's talk iPhone"-arrangement tirsdag kveld.

Samtidig som iCloud lanseres, debuterer også en ny gratistjeneste kalt Find My Friends. Ikke overraskende gjør tjenesten det mulig å lokalisere venner og familiemedlemmer på en iPhone eller iPad, så fremt personene har godkjent det.

Se venner på kartet

Tjenesten fungerer omtrent på samme måte som Find My iPhone, bare med mennesker i stedet for iDingser. Google har en lignende tjeneste kalt Google Latitude. Med Find My Friends vil du kunne dele din posisjon med andre brukere, og de vil kunne gjøre det samme med deg. Så skal du raskt og enkelt kunne se hvor de befinner seg.

For å ikke havne i personvern-klemma, har Apple lagt inn funksjoner for hvem du skal kunne dele posisjonen din med, hvor lenge den skal deles samt en av-bryter som fjerner deg fra kartet. Tjenesten har også innstillinger for foreldrekontroll.

Find My Friends vil bli tilgjengelig som en gratis app fra App Store. Systemkravet for er en iPod, iPad eller iPod touch med iOS 5 eller senere installert. Du kan lese mer om tjenesten på Apples nettsider her.