Finn drømmehotellet raskere

En ny norsk nettportal skal gjøre det enklere å finne billige og bra hotellrom på nettet.

- Hotell.no har nå samlet 15 leverandører på sitt nettsted. Prisen som vises på hvert hotell er den rimeligste prisen fra alle leverandører, sier daglig leder Christer Palmgren i Hotell.no.

De fleste reise- og hotellportaler på nettet samarbeider med kun én leverandør, som bestiller hotellrom på vegne av portalen.

Ifølge Palmgren er Octopustravel.no, Supersaver.no og Hotels.com eksempler på hotellportaler med kun én leverandør. Konsekvensen er at det samme rommet på en gitt dato kan variere kraftig i pris på forskjellige portaler, alt etter hvilken leverandør portalen bruker.

- Jeg mener kunden skal slippe å bruke flere timer på å sammenlikne portaler for å få den beste prisen på et rom. Ved å gjøre ett søk på Hotell.no får man alltid opp tilbudet fra den rimeligste leverandøren på et aktuelt hotell. Jeg vet ikke om noen andre portaler som samarbeider med så mange leverandører som Hotell.no, sier Palmgren i en artikkel skrevet for Pressekontoret.

Italia

Per i dag gjelder ordningen for utenlandske hoteller. Ifølge Palmgren varierer leverandørene i størrelse og spesialiseringsområder. Noen av dem er eksperter på land som for eksempel Spania og Italia, mens andre har spesialisert seg på hele regioner.

- Til sammen bidrar denne kompetansen at vi alltid tilbyr blant markedets laveste priser på våre 25 000 hoteller på 3000 destinasjoner. Alle skatter og avgifter er inkludert i prisen så ingen skjulte avgifter kommer i tillegg når du skal betale, slik tilfellet er hos mange andre portaler, sier Palmgren.